Najjača populacija svake države

Studenti u Mostaru razgovarali o ujedinjenju

Nakon uvodnih obraćanja, predsjednik Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić", Džani Pajić pokrenuo je raspravu o Deklaraciji o ujedinjenju i ostanku u Bosni i Hercegovini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 11. 2017. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rektoratu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u srijedu je održan sastanak predsjednika šest krovnih studentskih organizacija s područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanku su nazočili predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, Unija studenata Univerziteta u Zenici, Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Unije studenata Univerziteta "Džemala Bijedić" u Mostaru te Unije studenata Univerziteta u Bihaću.

Osim predstavnika studenata sastanku je prisustvovala ministrica obrazovanja i znanosti FBH Elvira Dilberović i prorektorica mostarskog Univerziteta Vahida Žujo.

Ministrica Dilberović kazala je kako se za znanost i obrazovanje odvaja jako malo novaca, te da se mora poraditi na tom zakonu.

"Mora postojati konsenzus između svih predstavnika studenata u Federaciji", dodala je ministrica Dilberović i dodala kako će Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH studentima pomoći koliko mogne i ljudstvom i financijama.

Bljesak.info / Deklaracija o ujedinjenju 

Nakon uvodnih obraćanja, predsjednik Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić", Džani Pajić, pokrenuo je raspravu o Deklaraciji o ujedinjenju i ostanku u Bosni i Hercegovini.

Enis Čelebić, predstavnik Unije studenata Univerziteta u Bihaću kazao je kako je potrebno prvo definirati ciljeve i planove buduće krovne organizacije, a tek onda pristupiti potpisu Deklaracije.

Merim Serdarević ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu kazao je kako je Deklaracija od ključne važnosti za studente jer bi se njome ojačali studentski kapaciteti, realizirali brojni projekti, te da Deklaracija nosi iskrene interese o ujedinjenju svih mladih ljudi, a posebno studentske populacije.

Kopirati
Drag cursor here to close