Ništa o nama bez nas!

Osobe s invaliditetom upućuju dvije inicijative nadležnima u Mostaru i HNŽ

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom 'Zajedno smo jači HNŽ' je pokrenula dvije Inicijative, na razini Grada Mostara i HNŽ.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 03. 2024. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom 'Zajedno smo jači HNŽ' je pokrenula dvije Inicijative, na razini Grada Mostara i HNŽ.

Žele da Gradsko Vijeće imenuje Osobu, unutar uspostavljenih Komisija  Gradskog vijeća Mostar za suradnju sa organizacijama osoba sa invaliditetom (OOSI), te da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ponuditi kvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje učenika sa invaliditetom.

''Inicijative su od posebnog značaja za osobe sa invaliditetom sa naglaskom na djevojčice, djevojke i žene sa invaliditetom'', navode u svom priopćenju iz ove udruge.

Navode kako će Forum žena sa invaliditetom formiran unutar Koalicije OOSI HNŽ predvođen Udruženjem mladih 'Ružičnjak', a podržan od strane My right BiH, zagovarati realizaciju navedenih Inicijativa.

''Sada predstavnici OOSI, Koalicije, te i same osobe sa invaliditetom lutaju i  traže konkretnu osobu, partnera-sugovornika, suradnika po pitanjima i informacijama značajnim za fenomen invaliditeta, u svim segmentima njihovog života. Posebno su pogubljeni u informacijama vezanim za Javne politike, iako im UN Konvencija o pravima OSI to garantira, a nositelje vlasti obavezuje'', naveli su i dodali 'ništa o nama bez nas!'.

Kopirati
Drag cursor here to close