Suradnja u obrazovanju

Osmanović: BiH treba iskoristiti iskustvo Malezije

Inicirano potpisivanje određenih sporazuma s Malezijom
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 09. 2018. u 21:49 Bljesak.info
Inicirano potpisivanje određenih sporazuma s Malezijom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović  nakon sastanka s ministrom u Kabinetu premijera Malezije Mujahidom Yusofom Rawom, danas u Sarajevu, izjavio je  da BiH ima prijateljske veze s Malezijom.

''Značajan broj naših studenata, na  poziv premijera Malezije 1990. godine, je studirao u Maleziji. Ono što je prepoznatljivo, svi studenti koji su završili studije u Maleziji su se pokazali kao jako dobar, stručan kadar u BiH, bez obzira na to jesu lu se nalazili u javnom ili privatnom sektoru'', kazao je ministar Osmanović.

Dodao je da su danas iskoristili priliku da iniciraju potpisivanje određenih sporazuma i memoranduma kada je u pitanju suradnja s Malezijom, u oblasti visokog obrazovanja.

Podsjetio je da je to inicirano još 2009. godine i da nikada nije bilo završeno, dodavši da će raditi na tome.

Po njegovim riječima, inicirano je i potpisivanje memoranduma u oblasti znanosi.

''Zainteresirani smo da se, također, potpiše sporazum o suradnji iz oblasti sporta. Treba iskoristiti iskustvo koje ima Malezija. Znamo da je Malezija također multietnička država. Rekao bih na neki način sličnog je sastava, gledajući postotke, kada su u pitanju Malajci i drugi koji tu žive. Treba iskoristiti njihova politička, ekonomska i svaka druga iskustva i sve te pozitivne stvari primijeniti u BiH'', kazao je ministar Osmanović.    

Kopirati
Drag cursor here to close