Zadužbina „Rodoljub Nićiforović“

Nastavnica iz Mostara nagrađena za inovativnost

Mostarka Edita Kevro, MA zaposlena kao nastavnica bosanskoga jezika i književnosti u JU Osnovnoj školi „Drežnica“
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 06. 2023. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Na jubilarnoj desetoj svečanoj akademiji Zadužbine „Rodoljub Nićiforović“ održanoj 24. lipnja u Ljubinju, uručene su nagrade najuspješnim učenicima, humanitarcima, prosvjetnim i kulturnim radnicima iz Nevesinja, Trebinja, Nikšića, Podgorice, Mostara, Berkovića, Bijelog Polja i Ljubinja.

Mostarka Edita Kevro, MA zaposlena kao nastavnica bosanskoga jezika i književnosti u JU Osnovnoj školi „Drežnica“ dobitnica je velike nagrade Zadužbine „Rodoljub Nićiforović“ za 2023. godinu. Nagradu joj je uručio Zoran Jeremić član Upravnog odbora Zadužbine „Rodoljub Nićiforović“.

Magistrica Edita Kevro je dobitnica Nagrade za najinovativniju nastavnu praksu 2021. godine u Bosni i Hercegovini Centra za obrazovne inicijative Step by Step u kategoriji 3, Predmetni nastavnici/e u osnovnim školama sa autorskim projektom „Paleografski ambasadori“.

Nositelj je titule Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije Asocijacije najboljih nastavnika EX YU 2019. godine i dobitnica nagrade za inovativne nastavnike COI Step by Step u kategoriji predmetne nastave u osnovnim školama u 2018. godini. Autorica je naučnih i stručnih radova o bosanskom jeziku, kooatorica udžbenika za 7. razred devetogodišnjeg obrazovanja.

Edita je dio tima koji čine nastavnici, pobjednici i pobjednice NIN-a BiH i već su nominirani na svjetskoj razini za Global Teacher Prize kao dio partnerstva COI Step by Step, Global Teacher Prize i Varkey Foundation.

Velika nagrada namenjena je uglavnom odraslim osobama koje su se posebno istaknuli svojim dostignućima na kulturnom, umjetničkom, prosvjetnom, znanstvenom i društvenom planu. Na ovogodišnjoj svečanoj akademiji bilo je devet velikih nagrada. Nagrađeno je 19 učenika i uručeno je osam pohvalnica "Jedan izvjesni pogled" za nastavnike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close