Klub studenata

Mostarski studenti organiziraju niz aktivnosti povodom ''Dana knjige''

Program započinje u 10 sati, kad će svi nazočni moći posjetiti izložbu vrijedne i rijetke građe knjižnice Filozofskog fakulteta
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 04. 2019. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub studenata Informacijskih znanosti organizira cjelodnevni program povodom ''Dana knjige'', a koji će sa obilježavanjem započeti u srijedu, 24. travanja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Program započinje u 10 sati, kad će svi nazočni moći posjetiti izložbu vrijedne i rijetke građe knjižnice Filozofskog fakulteta. Budući da je izložba u sklopu Dana otvorenih vrata knjižnice, svi sudionici će imati priliku i informirati se o cjelokupnom radu knjižnice, priopćeno je iz Kluba studenata.

Nakon toga, u 11 sati, planirana je posjeta Narodnoj knjižnici HNŽ-a, gdje će se porazgovarati s knjižničarima, koji će sudionike informirati o svom radu i provesti po svim odjelima knjižnice. Sudionici će se poslije Narodne knjižnice uputiti u Američki kutak, posebnu knjižnicu koja se nalazi u zgradi Gimnazije Mostar, a posjeta će biti u 13 sati.

''U međuvremenu, od 10 do 16 sati ispred Filozofskog fakulteta čekat će vas studenti iz Kluba s Malom slobodnom knjižnicom, kada imate priliku razmijeniti ili donirati svoje pročitane, stare i očuvane knjige, ali i stripove, časopise, udžbenike, slikovnice…'', poručuju iz Kluba.

Nakon razmjene knjiga u kantini Filozofskog fakulteta, u 19 sati, održat će se projekcija dokumentarnog filma ''Vitez bibliotekar – kroz vrleti i bespuća'' autora Maše Mehmedovića.

I za kraj, nakon projekcije filma, za odmor od dinamičnog dana i after party, studenti sve knjigoljupce pozivaju u caffe bar Đet Set (na spajalici) od 20 sati.

Klub studenata informacijskih znanosti (KSIZ) Dan knjige obilježava svake godine.

''Budući da je knjižničarstvo/bibliotekarstvo jedan od smjerova studija Informacijskih znanosti, osjećali smo iznimnu želju i potrebu za obilježavanjem značajnog dana za naš klub, a to je Dan knjige. KSIZ tradicionalno obilježava taj dan, ali ove godine smo, uz dodatne aktivnosti, podignuli to na veću razinu'', rekao je predsjednik KSIZ-a za Bljesak.info, Ante Bagarić.

Raspored aktivnosti

Posjete knjižnicama:

10:00 h - Knjižnica Filozofskog fakulteta

11:00 h - Narodna knjižnica HNŽ

13:00 h - American Corner Mostar (zgrada Gimnazije Mostar)

Razmjena knjiga s Malom slobodnom knjižnicom:

10:00 h - 16:00 h : Uzmi knjigu-vrati knjigu; Prostor ispred Filozofskog fakulteta

Projekcija filma "Vitez bibliotekar - kroz vrleti i bespuća"

19:00 h - Kantina Filozofskog fakulteta

BOOK PARTY 

20:00 h - caffe Bar ĐET SET (na spajalici)

Kopirati
Drag cursor here to close