Reforma obrazovanja

Manje učenja napamet, a više znanja primjenjivog u praksi

Održane obuke učitelja i nastavnika u Hercegbosanskoj županiji za implementaciju kurikula
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 06. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrazovanje nije nešto inertno i statično već proces koji traži angažirane i kreativne stručnjake koji će pratiti potrebe učenika i način rada uskladiti s potrebama suvremenog školstva, navode iz Ureda za informiranje Vlade Hercegbosanske županije. .

Reforma je važan korak u modernizaciji i podizanju kvalitete obrazovanja. Prosvjetni radnici nositelji su odgojno- obrazovnog procesa te samo educirani učitelji mogu odgovoriti potrebama suvremenog obrazovanja.

U Livnu su 14. i 15. lipnja održane obuke učitelja i nastavnika s područja Hercegbosanske županije za implementaciju kurikula na kojima su koordinatori, voditelji i treneri radnih skupina nazočnim prosvjetnim radnicima predstavili planirane reformske promjene te strukturu pojedinih predmetnih kurikula.

Cilj reforme je kvalitetniji odgojno-obrazovni sustav koji, prije svega podrazumijeva manje gotovih informacija i učenja napamet, a više kritičkog i logičkog razmišljanja te stjecanje znanja primjenjivih u praksi.

Promjena u praktičnom smislu donosi ishode učenja koji u središte nastavnog procesa stavljaju učenika. Ishodi učenja bili su tema drugog dana obuke te su učitelji i nastavnici prošli metodološki osmišljene radionice za pisanje ishoda učenja i njihovu praktičnu primjenu.

Navedenim obukama, kojima je nazočilo preko 250 prosvjetnih radnika, Hercegbosanska županija je započela proces pripreme učitelja i nastavnika za reformu u obrazovanju, a obuke po svim predmetnim područjima održavat će se sve do kraja mjeseca lipnja, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close