Na vrijeme

Mališani učili o ponašanju u slučaju elementarnih nepogoda

Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2023. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HBŽ / Mališani učili o ponašanju u slučaju elementarnih nepogoda

Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije započela je s edukacijom djece predškolske dobi u dječjim vrtićima s područja Hercegbosanske županije o temi "Elementarne nepogode, ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća".

Edukaciju provodi načelnica sektora za strukturu i obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Martina Knez u sklopu provođenja aktivnosti Plana i programa obučavanja i osposobljavanja struktura zaštite i spašavanja za 2023. i 2024. godinu.

Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije u suradnji sa Službama civilne zaštite grada Livna, općina Tomislavgrad, Kupres, Glamoč i Drvar, te ravnateljima dječjih vrtića ovih gradova/općina započela je s edukacijom djece predškolske dobi u dječjim vrtićima.

Cilj obuke je na jednostavan i pristupačan način educirati djecu predškolske dobi u dječjim vrtićima kako se ponašati u slučaju pojave neke nesreće.

Obuka je koncipirana tako da pruža nužne informacije i prijedloge konkretnih aktivnosti s djecom, koja će im omogućiti da:

  • usvoje znanja o pravilnom postupanju u slučaju različitih elementarnih nepogoda i drugih nesreća;
  • steknu vještine pravilnog postupanja u izvanrednim situacijama;
  • emotivno ojačaju kako bi u izvanrednoj situaciji mogli zadržati prisebnost i primijeniti stečena znanja i vještine;
  • upoznaju se s važnijim telefonskim brojevima koji se koriste samo u slučaju hitnosti.
Kopirati
Drag cursor here to close