Potpora

Ljubuški osigurao besplatan školski pribor i bilježnice za 1.850 osnovnoškolaca

Prvog dana nastave 1.850 učenika osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog dočekat će pribor i udžbenici na stolu u učionicama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 08. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Ljubuški će četvrti put zaredom, za novu školsku godinu svim učenicima osnovnih škola na području Ljubuškoga osigurati besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Projekt financira Grad Ljubuški i JP Parkovi, prvog dana nastave tako će 1.850 učenika osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog dočekati pribor i udžbenici na stolu.

Riječ je o još jednoj od demografskih mjera koje grad provodi i postupno, sukladno financijskim mogućnostima, proširuje.

''Uz Vladu ŽZH koordinirano radimo na potpori roditeljima, učenici tako imaju besplatne udžbenike, besplatan prijevoz, u Ljubuškom smo smanjili cijenu gradskog vrtića na 90 KM, potpomažemo privatne vrtiće, dajemo redovito potporu našim studentima u vidu stipendije, učenicima završnih razreda srednjih škola, maturantima financijsku potporu od 300 KM, već treću godinu dajemo potporu mladim obiteljima u vidu natječaja za sufinanciranje prve nekretnine'', izjavio je za Radio Ljubuški gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić zaželivši svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close