Dan knjige na Filozofskom fakultetu

Izložba starih knjiga iz koje se može puno naučiti

Izložba je organizirana povodom Dana knjige, a prema riječima asistentice na studiju Informacijskih znanosti Ive Bilić, studentima i profesorima je cilj prikazati koliko je važno njegovati građu koju ima ova knjižnica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 04. 2019. u 10:31 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ova vrijedna i rijetka arhivska građa koja je prikazana u našoj knjižnici je prilika da se podigne svijest o informacijskoj pismenosti svih studenata'', rekao je Ante Bagarić predstavnik Kluba studenata Informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na izložbi starih knjiga iz fundusa knjižnice ovog fakulteta. 

FOTO: Bljesak.info / Predstavnik Kluba studenata Informacijskih znanosti Ante Bagarić

Izložba je organizirana povodom Dana knjige, a prema riječima asistentice na studiju Informacijskih znanosti Ive Bilić, studentima i profesorima je cilj prikazati koliko je važno njegovati građu koju ima ova knjižnica, ali i sve ostale na Sveučilištu.

Studenti Informacijskih znanosti će uz izložbu, Dan knjige obilježiti i posjetom Američkom Kutku Mostar i Narodnoj knjižnici HNŽ-a gdje će imati priliku razgovarati sa knjižničarima. 

FOTO: Bljesak.info / Izložba starih knjiga iz fondusa knjižnice Filozofskog fakulteta
Foto: Bljesak.info / Izložba starih knjiga iz fondusa knjižnice Filozofskog fakulteta

U međuvremenu studenti iz Kluba s Malom slobodnom knjižnicom će razmijeniti ili donirati pročitane, stare i očuvane knjige ispred fakulteta.

Asistentica Bilić naglasila je kako studenti i dalje čitaju, no prema njenim riječima promjenom vremena u kojem živimo promijenile su se čitalačke navike i tematika. 

FOTO: Bljesak.info / Asistentica na studiju Informacijskih znanosti Iva Bilić

Za kraj dana, studenti će imati priliku pogledati dokumentarni film ''Vitez bibliotekar – kroz vrleti i bespuća” autora Maše Mehmedovića u kantini fakulteta u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close