Projekti

Katolički školski centar strateški projekt u Bihaću

Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 02. 2019. u 14:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić na današnjem je sastanku s predstavnicima izaslanstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasio kako je Katolički školski centar Ivan Pavao II strateški projekt grada i da nikad nije bilo dileme oko njegovog nesmetanog funkcioniranja.

Foto: Fena / 

Razgovaralo se i o položaju Hrvata koji žive na području Bihaća, te aktualnim problemima svih stanovnika grada na Uni.

''Biskup Komarica je počasni građanin Bihaća i zahvaljujući njemu ovaj projekat je krenuo. U Bihaću uopšte ne želimo, ni pod koju cijenu, dozvoliti da se Katolički školski centar spominje u nekom neprimjerenom kontekstu za ovaj otvoreni grad - istakao je Fazlić.

Državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas konstatirao je kako se prilikom ove posjete Bihaću i Unsko-sanskom kantonu uvjerio u svjetlu budućnost Katoličkog školskog centra, ali i želju za jačanjem prijateljskih odnosa i prekogranične suradnje.

''Od predstavnika Vlade USK dobili smo uvjerenja da će Katolički školski centar u Bihaću biti uvršten u sustav, odnosno da će način financiranja ove obrazovne institucije biti riješen na najbolji mogući način. Imamo bezrezervnu podršku gradonačelnika Fazliću i općenito vrlo povoljan ambijent za prijateljstvo i suradnju. Nadam se da ćemo se brzo ponovo sastati s konkretnim  rezultatima svih naših današnjih tema'', riječi su Milasa.

Na današnjim sastancima razgovaralo se i o potencijalnim mogućnostima prekogranične saradnje u oblasti privrede, turizma i kulture, zajedničkom postupanju u rješavanju situacije s migrantima i izbjeglicama, te što efikasnijem radu graničnih prelaza.

Kopirati
Drag cursor here to close