Problemi, problemi

HBŽ: Stožer dopustio rad vrtićima, ali ih zaboravio obavijestiti o tome

Dječji vrtić u Tomislavgradu ipak u ponedjeljak ujutro nije otvorio svoja vrata za djecu, nego će s radom početi tek od početka lipnja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 05. 2020. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije u petak je donio odluku o dopuštanju rada dječjim vrtićima na području Županije, no kako se čini, zaboravili su obavijestiti vodstvo vrtića.

Naime, Dječji vrtić u Tomislavgradu ipak u ponedjeljak ujutro nije otvorio svoja vrata za djecu, nego će s radom početi tek od početka lipnja jer, kako navode, nisu bili u mogućnosti izvršiti potrebne pripreme i mjere koje je preporučio mjerodavni Stožer koji je odluku donio tijekom vikenda.

Ravnateljica Dječjeg vrtića u Tomislavgradu Ljiljana Dilber za TomislavNews je otkrila kako vrtić nije dobio nikakvu službenu obavijest iz Vlade, iz Kriznog stožera, te da sve informacije doznaju s portala.

''Dakle, informaciju smo pročitali, naglašavam pročitali na portalima u petak, uoči vikenda, bez posebnih uputa kako raditi, nitko nas nije upitao za mišljenje, a svaki vrtić u našoj županiji ima svoje specifične uvjete'', istaknula je te naglasila problem odabira djece u grupama. 

''Ono što ja kao odgovorna osoba ne mogu i ne želim provesti jest primiti grupu od samo 10 djece, koje djece, čije? Ja ne mogu reći ni jednom roditelju da ne dovede dijete, jer, eto, nije odabrano, zašto nije odabrano, tko je odabirao, zašto baš moje dijete…? Kako roditelju odgovoriti na ta pitanje? Ne znam i ne mogu! Piše da mogu u vrtić samo djeca roditelja koji rade, a naši svi roditelji naše djece rade, zato i djeca jesu u Vrtiću. Moj stav je da sva djeca idu u vrtić ili ni jedno'', navela je. 

Za TomislavNews istaknula je i problem u preporukama prema kojima roditelj ne smije ulaziti s djetetom u prostor vrtića te problematiku nošenja maski. 

Kopirati
Drag cursor here to close