Nitko neće biti zapostavljen

Google ulaže 25 milijuna eura u AI obrazovanje u Europi

Google ulaganjem u AI obrazovanje u Europi želi premostiti nedostatak u vještinama i riješiti problem nejednakosti u korištenju te nove tehnologije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2024. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je izdvojio 25 milijuna eura za potporu obrazovanju u korištenju AI tehnologije u Europi. Amerirčki tehnološki div, otkrivajući inicijativu, poziva na prijave društvenih tvrtki i neprofitnih organizacija usmjerenih na pojedince, koji će imati najviše koristi od AI obuke.

Uz financijsku pomoć, Google planira uspostaviti "akademije rasta" za tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju za proširenje poslovanja te je proširio svoje besplatne online tečajeve umjetne inteligencije na 18 jezika.

Adrian Brown, izvršni direktor Centra za javni utjecaj u Europi, neprofitne organizacije, naglasio je potencijal za umjetnu inteligenciju da proširi postojeće nejednakosti, posebno u ekonomskoj sigurnosti i zapošljavanju, javlja Zimo.

Riječ je o neprofitnoj inicijativi u suradnji s Googleom.

Ovaj novi program pomoći će ljudima diljem Europe da razviju svoje znanje, vještine i samopouzdanje u vezi s umjetnom inteligencijom, osiguravajući da nitko ne bude zapostavljen, pojasnio je Brown.

Googleova nedavna objava ulaganja od milijardu dolara u podatkovni centar u blizini Londona naglašava predanost tog thnologškog diva ispunjavanju rastuće potražnje za internetskim uslugama u toj regiji.

Postrojenje, smješteno u Waltham Crossu, 24 kilometra sjeverno od središta Londona, dio je Googleove strateške ekspanzije za poboljšanje digitalne infrastrukture.

 

Kopirati
Drag cursor here to close