BEST

Data Science: Studenti iz cijele Europe u Mostaru

Tijekom devet dana na akademskom seminaru će sudjelovati deset studenata s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i 22 studenata s raznih sveučilišta iz cijele Europe.  
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 04. 2018. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić - BEST Mostar organizira međunarodni akademski seminar ''Enter the world of Data Science'', koji će se održati u Mostaru od 3. do 12. svibnja 2018. godine.

Za vrijeme akademskog seminara studenti će se upoznati s glavnim terminima iz oblasti znanosti o podacima (Data science).

Data science je znanstvena disciplina koja kombinira oblasti iz matematike, statistike i programiranja u cilju analize velike količine informacija i dodjeljivanja upotrebne vrijednosti tim informacijama. Sudionici će naučiti kako monetizirati informacije koje prikupe i također, upoznati se s tržištem rada. Kroz predavanja i radionice s stručnjacima iz oblasti Data Science, steći će osnovno znanje vezano za ovu temu, a na kraju seminara će raditi završni ispit ispred stručnog povjerenstva.

Seminar će se sastojati od 30 radnih sati, što iznosi otprilike 1 ECTS bod. Sudjelovanje na seminaru je izuzetna prilika studentima informatike i ekonomije iz cijele Europe da unaprijede svoje znanje u oblasti koja je ocjenjena kao jedna od najperspektivnijih i značajnijih u 2018. godini.

Tijekom devet dana na akademskom seminaru će sudjelovati deset studenata s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i 22 studenata s raznih sveučilišta iz cijele Europe.

''Ovo je odlična prilika za njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu našeg grada i okoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, sudionike očekuje i kulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati s Mostarom i njegovom okolinom'', navode iz BEST-a Mostar.

''Enter the world of Data science'' je peti seminar ove vrste koji lokalna BEST grupa iz Mostara organizira u šest godina svog postojanja. Na ovaj način BEST Mostar nastoji ispuniti ciljeve same organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške u razvoju poslovne karijere i učešće studenata u razvoju edukacijskog procesa.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 95 sveučilišta u 33 države Europe.

BEST je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, unapređenje organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close