Jedinstvena multidisciplinarna škola

Dani otvorenih vrata u School&School Mostar, novi programi i odlazak u London

Osim Dana otvorenih vrata, već se vrijedno radi i na Ljetnoj školi London, koja će 2024. uključivati i odlazak djece iz School & School Mostara u ovu metropolu. Radi se o studijskom putovanju, koje će se odviijati u dva termina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 09. 2023. u 10:22 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani otvorenih vrata, novi programi, Ljetna škola London – sve su to novosti koje su vrijedno pripremili u School&School Mostar.

Iz ove multidisciplinarne škole kažu da su Dani otvorenih vrata počeli 18. rujna i trajat će do kraja ovog mjeseca.

''Bilo bi poželjno da se svi zainteresirani prvo prijave, a sve detalje oko prijave mogu naći na našoj Facebook stranici. Mogu se prijaviti na informativni razgovor, upoznati se s nastavnicima, saznati sve što ih zanima i također doći na besplatan demo sat'', rekli su.

Naglašavaju i da s djecom rade isključivo profesionalci koji prije svega imaju ljubav prema radu s djecom i iskustvo, te koji su stručnjaci u svom poslu. To su dva osnovna kriterija koja moraju ispunjavati nastavnici koji rade s djecom.

Sve je usmjereno ka praktičnom radu

''Npr. osobe koje drže Školu muzike su oni koji imaju završenu spremu za to, ili su eksperti u sviranju nekog instrumenta. No, osim toga nam je važno da znaju prenijeti znanje na način kako mi to zagovaramo u School and School. Odmah se definiraju projekti koje će se raditi, da li će to biti stvaranje pjesme ili nešto drugo zavisno od škole koju pohađaju. Sve se usmjerava ka praktičnom radu'', objasnili su iz School&School Mostar.

Dodaju i da je do sada najveća zainteresiranost zabilježena za Školu robotike i programiranja, dok Grafički dizajn raste iz godine u godinu.

Novi programi

Također, od ove godine imaju i nove programe, a to su YouTube video produkcija, Robotički inžinjering, Njemački jezik i Turski jezik. Iako, program Art&Designa nije nov, nude novi vrhunski sadržaj.

Inače, programi koji su već dostupni u školi su dostupni za sve uzraste: Preschool programs (uzrast 4-6), Junior programs (uzrast 6-9), Teen programs (uzrast 10-14) i Highschool programs (uzrast 15-17). Trenutno je tijeku upis i imaju slobodnih mjesta na većini programa, osim u Little school, odnosno suvremenom produženom boravaku gdje su sva mjesta već popunjena.

Obzirom da se radi o velikom broju programa koji su na raspolaganju za izučavanje, detaljnije o njima možete pronaći na službenoj Facebook stranici School&School Mostar.

Ljetna škola London

Osim Dana otvorenih vrata, već se vrijedno radi i na Ljetnoj školi London, koja će 2024. uključivati i odlazak djece iz School & School Mostara u ovu metropolu. Radi se o studijskom putovanju, koje će se odviijati u dva termina. Prvi je od 10.06. do 17.06. 2024., a drugi odlazak je planiran od 01.07. do 08.07.2024. godine.

''Posljednje dvije godine su na Ljetnu školu u London išla djeca iz Sarajeva, a prošle godine pored Sarajeva bilo je djece iz Tuzle i Gračanice. Ove godine idu djeca iz Mostara, tj. 2024. Odmah nakon što smo objavili oglas, moramo kazati da već imamo nekih 5-6 prijava. Maksimalno iz Mostara možemo povesti 10 djece'', objasnili su iz Schoo&School Mostar.

Spoznaja sebe i svojih potencijala, kvalitetna edukacija i spoznaja svijeta, po uvjerenju na kojem počiva ova škola je najveće bogatstvo, ali i najznačajnija investicija u životu jednog čovjeka.

''Nakon ovakvog pozitivnog životnog iskustva, dijete nikada više u životu neće željeti manje, nego više!'', poručuju.

Prijaviti se mogu djeca od 11-18 godina, a pratnju čine tri nastavnika.

Odlazak u New York

''Tih osam dana je divno studijsko putovanje gdje se obilaze sve glavne znamenitosti, ali volimo istaknuti da imaju dva dana koja su planirana za posjete Oxfordu i Cambridgeu. Tom prilikom se posjeti studentski kampus, fakulteti, možete razgovarti sa studentima i dobiti informacije o stipendijama i školovanju. Smještaj je osiguran u hotelu u centru Londona, a broj mjesta je ograničen'', rekli su iz ove jedinstvene multidisciplinarne škole za djecu.

Ljetna škola u Londonu bit će idealna prilika da učenici School&School dožive širu perspektivu svijeta, ali i sebe u njemu.

No, to nije sve. Planovi se nisu zaustavili na Londonu, i ono što najavljuju je i studijsko putovanje u New York 2025., gdje će također djeca iz Mostara imati mogućnost da otputuju u grad koji nikad ne spava. Na putovanje u New York moći će ići djeca 14+, a svi detaljni bit će objavljeni naknadno.

''Jedna od najbitnijih pozitivnih psihičkih sila koje čovjeka vode kroz ispunjen i samoaktualiziran život je 'Ideja samog sebe' a da bi bila integralni dio dječijeg karaktera neophodno je spoznati svijet i pronaći svoje mjesto, ulogu i svrhu u njemu'', zaključuju na kraju iz School&School Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close