Prijatelji PSOTC-a

Buduća uloga PSOTC u obuci za operacije podrške miru

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine jedanput godišnje organizira sastanak sa trenutnim i potencijalnim partnerima Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC)
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 09. 2018. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sudionici sastanka Prijatelji PSOTC-a

Centar za obuku za operacije podrške miru Bosne i Hercegovine bio je domaćin sastanka ''Prijatelji PSOTC'', koji je organiziran dana u Domu OS snaga BiH u Sarajevu.

Sastanku je prisustvovalo više od 30 sudionika iz 11 partnerskih zemalja (Albanije, Austrije, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Katara, Turske, SAD i BiH), iz NATO HQ Sarajevo, EUFOR-a i UNDP, te iz Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Prepoznajući važnost suradnje s partnerima u osiguravanju mira i sigurnosti u svijetu i uloge odgovarajuće obuke i edukacije za buduće operacije podrške miru, Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine jedanput godišnje organizira sastanak sa trenutnim i potencijalnim partnerima Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), spremnim da kroz partnerstvo, podrže rad ovog Centra.

Svrha sastanka je da se trenutni i potencijalni partneri PSOTC informiraju o postignutim rezultatima obuke u 2018. godini, planovima za 2019. godinu, konceptom moguće buduće uloge PSOTC u obuci za operacije podrške miru kako za pripadnike OS BiH, tako i za policijske i civilne službenike institucija BiH, te da se razmotre i razviju mogući vidovi buduće suradnje na polju obuke i edukacije za OPM koja se realiziraju u Centru.

Glavne teme za ovogodišnji sastanak "Prijatelji PSOTC-a" su razmjena informacija o rezultatima koje je PSOTC postigao u prethodnom periodu i planovi za 2019. godinu, kao i diskusija o uspostavljanju mehanizama za suradnju i podršku PSOTC.

Ovo je bila prilika i da partneri iskažu svoju namjeru da podrže PSOTC, kao i njihovu posvećenost davanja podrške različitim oblicima projekata koje je razvio PSOTC.

Prigodnim obraćanjima prisutnima su se obratili zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i zapovjednik PSOTC-a, brigadir Edin Bajramović.

Kopirati
Drag cursor here to close