Kratki videozapisi

YouTube testira vlastitu verziju Stories funkcije

Nova opcija YouTuberima će olakšati objavljivanje videosadržaja.
Sci-Tech / Internet | 01. 12. 2017. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

YouTube testira novu opciju Reels koja će biti "Stories" kopija na Instagramu i Snapchatu.

YouTube se na ovu opciju odlučio jer njegovi korisnici sve više traže načine kako bi određeni sadržaj podijelili bez objavljivanja klasičnih YouTube videozapisa.

Nova opcija dobit će vlastiti tab koji će biti odvojen od glavne liste videozapisa na YouTubeu, a sam proces kreiranja Reelsa bit će vrlo jednostavan. Poput Instagram i Snapchat Storiesa, nova funkcija korisnicima omogućuje da spajaju kratke videozapise u trajanju od 30 sekundi, kreirane mobilnim uređajima, i u njih dodaju miks filtera, glazbe i teksta, javlja Bug.hr.

Reels ima neke ključne razlike u odnosu na druge verzije Stories funkcija. Prije svega, videozapis se neće nalaziti na vrhu početne stranice aplikacije, nego će biti dostupan u odvojenom, novom tabu na YouTube kanalu korisnika. Također, Reels neće nestajati kao što to čine Snapchat i Instagram Stories funkcije nego će se zadržavati na profilu sve dok ga korisnik sam ne ukloni.

Još jedna dobra stvar kod ove opcije je to što vas YouTube neće bombardirati Storyjima osoba koje pratite, već će se oni pojavljivati samo ako redovno gledate i pratite omiljene youtubere.

YouTube će eksperimentirati s beta verzijom funkcije sa odabranom grupom korisnika i za sada nema detaljnijih informacija o tome kada će Reels biti dostupan većem broju korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close