Nadzornik

WhatsApp uvodi promjene zbog EU regulative

Europska komisija je prije nekoliko dana potvrdila da Meta ispunjava definiciju 'nadzornika pristupa', stoga WhatsApp uvodi novu značajku koja će se uskladiti s EU-ovim Aktom o digitalnim tržištima.
Sci-Tech / Internet | 12. 09. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova beta verzija WhatsAppa (2.23.19.8) donosi odjeljak „Third-party chats“. Iako je trenutno nefunkcionalan i prazan, WABetaInfo navodi da bi to mogao biti prvi korak Mete prema tome da uvede kompatibilnost s ostalim servisima za razmjenu poruka, a sve u skladu s novim regulacijama Europske unije.

''WhatsApp radi na usklađivanju s novim propisima EU razvijanjem podrške za interoperabilnost chata. Značajka će biti dostupna u budućem ažuriranju aplikacije'', objavio je WABetaInfo na X-u uz snimak zaslona kako novi odjeljak izgleda, javlja Bug.

Kako prenosi The Verge, ovaj dodatak unutar aplikacije dolazi svega nekoliko dana nakon što je Europska komisija potvrdila da vlasnik WhatsAppa, Meta, ispunjava definiciju ''nadzornika pristupa'' (gatekeeper), prema EU-ovom Aktu o digitalnim tržištima, koji zahtijeva interoperabilnost s third-party aplikacijama za razmjenu poruka do ožujka 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close