KitKat 4.4.

Ukida se podrška za Google Play usluge na 10 godina starom Androidu

Budući da manje od 1 posto aktivnih uređaja koristi verziju Androida KitKat 4.4, od srpnja se ukida podrška za Google Play usluge.
Sci-Tech / Internet | 26. 07. 2023. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Došao je kraj podršci za Android kojeg je Google predstavio prije 10 godina. Na službenom tvrtkinom blogu za developere osvanula je objava da više neće biti ažuriranja Play usluga na verziji Androida KitKat 4.4.

''Od srpnja 2023., broj aktivnih uređaja na KitKatu pao je ispod 1 posto jer sve više korisnika koristi novije verzije Androida, pa ga iz tog razloga više nećemo podržavati u budućim izdanjima Google Play usluga. Uređaji s KitKatom neće dobiti nove verzije Play usluga nakon inačice 23.30.99'', napisano je na blogu.

Iako je danas gotovo nemoguće naći da netko koristi mobitel s KitKatom, mnogi se rado prisjećaju te inačice Androida jer je donijela štošta toga novo, a i bila svojevrsni razlog zašto je Google napravio Android Go za mobitele najnižeg ranga, javlja Bug.

Kako prenosi GSM Arena, KitKat je bila prva verzija Androida koja je omogućila mijenjanje pokretača, reprodukciju videozapisa preko cijelog zaslona te došla s izvornom podrškom za IR blaster.

S KitKatom je i NFC funkcionalnost postala popularnija, što je rezultiralo time da ju danas mnogi koriste svakodnevno za plaćanje pomoću mobitela.

Kopirati
Drag cursor here to close