Fokus na fotografije

TikTok priprema konkurenta Instagramu

Razvoj ove aplikacije je u tijekom i njeno predstavljanje možemo očekivati uskoro.
Sci-Tech / Internet | 12. 03. 2024. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok se TikTok suočava s ozbiljnim izazovima u SAD-u, gdje se razmatra mogućnost zabrane korištenja ove popularne društvene mreže, istovremeno ByteDance, tvrtka koja stoji iza TikToka, čini se da priprema novu aplikaciju koja će konkurirati Instagramu.

Riječ je o TikTok Photos, platformi čiji će fokus biti na dijeljenju fotografija umjesto videozapisa.

Fb i Insta idu na video

Dok se Facebook i Instagram, pod vodstvom Marka Zuckerberga, sve više usredotočuju na videozapise kako bi parirali TikToku, ova nova inicijativa predstavlja izazov jer će se fokusirati isključivo na fotografije, čime bi postala ozbiljna prijetnja Instagramu.

Šuškanja o TikTok Photosu proizašla su iz analize koda TikTok aplikacije za Android, gdje su pronađeni tragovi koji ukazuju na razvoj aplikacije za dijeljenje fotografija od strane ByteDance.

Navodno, kompanija istovremeno razvija verziju aplikacije i za Apple uređaje, a očekuje se da će je uskoro predstaviti.

Valja se prisjetiti da je krajem 2022. godine TikTok predstavio opciju Photo Mode za mobilne korisnike, omogućavajući im objavu do šest fotografija u stilu Instagram Storiesa.

TikTok Photos

Kada TikTok Photos bude lansiran, korisnici će imati mogućnost jednostavnog prijenosa svojih fotografija s TikToka na novu platformu te će moći dijeliti nove fotografije putem nje. Također se očekuje da će korisnici zadržati iste pratitelje na obje aplikacije.

Budući da je TikTok već izuzetno popularan, posebno među mladima, jasno je da bi nova verzija fokusirana na fotografije mogla privući veliku pažnju i velik broj korisnika.

Međutim, otvoreno pitanje ostaje - hoće li korisnici ostati vjerni TikTok Photosu nakon isprobavanja ili će i dalje preferirati TikTok za videozapise, dok će Instagram ostati njihov izbor za fotografije i Stories.

Ova situacija podsjeća na sličan scenarij sredinom prošle godine, kada je Meta predstavila Threads, aplikaciju usko povezanu s Instagramom. Unatoč početnom porastu broja korisnika do 100 milijuna, većina njih je napustila Threads nakon što su isprobali njezine mogućnosti, pokazujući da uspjeh nije zajamčen samo zbog povezanosti s već poznatom platformom.

Što se tiče TikTok Photosa, iz ByteDancea još nisu otkrili konkretne detalje o mreži, ali prema glasinama, službeno predstavljanje ne bi trebalo dugo čekati, objavio je PC Mag.

Kopirati
Drag cursor here to close