Zbog novih pravila

TikTok omogućio istraživačima iz Europe pristup svom softveru

Kineski TikTok, jedna je od 19 platformi i tražilica koje podliježu strogim zahtjevima Zakona o digitalnim uslugama koji na snagu stupa od kolovoza.
Sci-Tech / Internet | 20. 07. 2023. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči stupanja na snagu novih pravila za velike tehnološke tvrtke i platforme u Europi, TikTok je odlučio otvoriti svoj istraživački softver istraživačima iz Europe.

Naime, kako javlja Reuters, nova pravila podrazumijevaju veći angažman platformi u kontroli nepoželjnog sadržaja koji se objavljuje na njihovim kanalima.

Kineski TikTok, kao jedna od najpopularniji platformi za objavu kratkih video snimaka, jedna je od 19 platformi i tražilica koje podliježu strogim zahtjevima Zakona o digitalnim uslugama koji na snagu stupa od kolovoza.

Iz TikToka su poručili kako proaktivno uvode svoj API za istraživanja, ali i da još uvijek čekaju da Europska komisija definira tehničke uvjete za sustave za programiranje aplikacija (API), javlja Zimo.

TikTok pokreće biblioteku komercijalnog sadržaja prije roka za usklađivanje sa Zakonom, navodi se u izjavi.

Kako bi istraživači mogli koristiti TikTokov API, moraju imati vlastiti TikTok for Developers račun i nalaziti se u Sjedinjenim Državama ili Europi. Podsjetimo, istraživači u SAD-u pristup API-ju imaju od početka ove godine.

Kako bi se uskladila s europskim pravilima o transparentnosti plaćenog oglašavanja, tvrtka je otvorila i svoju bazu podataka s informacijama o plaćenim oglasima i metapodacima oglasa.

Kopirati
Drag cursor here to close