Zabrana YouTube sadržaja

Rusi 'opleli' Google sa 365 milijuna dolara kazne

''Google i njegovi informacijski resursi, redovito su odgovorni za kršenje ruskog zakona u smislu neuspjeha uklanjanja zabranjenih informacija'', kaže Roskomnadzor.
Sci-Tech / Internet | 20. 07. 2022. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je kaznila Google s 365 milijuna dolara (21,1 milijardu rubalja), zbog videozapisa koji se protive tamošnjim zakonima, doznaje Reuters.

Naime, kako navodi ruska agencija za tehnologiju i komunikacije, Roskomnadzor, YouTube nije slijedio naredbe za uklanjanje zabranjenog sadržaja, što uključuje videozapise koji promiču ekstremizam i terorizam, kao i navodno lažne informacije o ratu u Ukrajini.

Roskomnadzor je, podsjetimo, još u ožujku zaprijetio Googleu novčanom kaznom zbog nepoštovanja naredbi Rusije o uklanjanju određenih ilegalnih videozapisa s YouTubea, javlja Bug.

''Radnje administracije YouTubea su terorističke prirode i ugrožavaju život te zdravlje ruskih državljana. Roskomndazor se kategorički protivi takvim reklamnim kampanjama i zahtijeva od Googlea da što prije prestane s emitiranjem antiruskih videozapisa'', rekli su tada iz Roskomnadzora.

Kako prenosi The Verge, Google je još u svibnju najavio svoje planove za zatvaranje ruske podružnice, navodeći da su tamošnje vlasti zaplijenile njihovu imovinu. Uz to, prošlog su mjeseca službeno podnijeli i zahtjev za bankrot.

Kopirati
Drag cursor here to close