Nema džabe

Netflix pojasnio kako će kontrolirati nelegalno dijeljenje lozinki

Iz Netflixa pomalo pristižu pojedinosti o tome kako će se, u doglednoj budućnosti, taj servis nositi s onima koji lozinke za pristup dijele s obitelji i prijateljima, ako ne žive u istom kućanstvu
Sci-Tech / Internet | 20. 07. 2022. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netflix polako testira svoje ideje kojima želi suzbiti, ili barem "legalizirati" dijeljenje lozinki za pristup korisničkim računima.

Od ranije znamo da se za kraj ove godine priprema velika promjena kad je riječ o pretplatama na najpopularniji streaming servis, pa će tako on dobiti najjeftiniju razinu pretplate, uz koju će gledatelji morati trpjeti i reklame, ali i da će se početi s dodatnom naplatom za dijeljenje lozinki.

Prvi test potonje prakse aktivan je u Čileu, Kostariki i Peruu, a sada će još nekoliko zemalja Južne Amerike dobiti novu opciju "dodavanja doma".

Naime, osnovna je ideja Netflixa ograničiti dijeljenje lozinke za pristup izvan kućanstva, tj. žele za svako kućanstvo, u kojem se servis koristi, ubrati dodatnu naknadu (a ne nužno za svakog pojedinog korisnika).

Dodavanje novog doma na korisnički račun opcija je koja je aktivirana u Argentini, Dominikanskoj Republici, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu. Ona se sastoji od ograničenja koje nazivaju "jedan dom po računu".

To znači da će svaki pretplatnik "legalno" moći Netflixove sadržaje gledati u svojem kućanstvu, a za ostale će morati dodatno platiti, javlja Bug.

Pretplatnici na osnovni paket (Basic) moći će nadoplatiti samo za još jedno dodatno kućanstvo. Oni koji se odluče na srednji (Standard) plan imat će mogućnost uključiti do dva dodatna doma, a pretplatnici najviše razine (Premium) do tri dodatna kućanstva. Cijena dodatne pretplate za svako kućanstvo iznosit će 2,99 američkih dolara na mjesec.

Iz Netflixa ne otkrivaju kako misle operativno provoditi ovu ideju, odnosno na koji će točno način određivati tko je u kojem domu kada prisutan, tko se smatra članom kućanstva ili koliko će rigorozno pratiti da se pravila poštuju.

Dodatno navode i da će korištenje na putovanjima biti omogućeno kao i do sada, tvrdeći da će se na laptopu, mobitelu ili tabletu njihovi sadržaji moći gledati i izvan registriranog doma.

Ono što je poznato, jest da će glavni vlasnik korisničkog računa imati na raspolaganju kontrolni centar za "upravljanje domovima", pa će moći dodavati nove ili gasiti postojeće "aktivne domove" te pregledavati uređaje koji su u njima aktivni.

Kopirati
Drag cursor here to close