Truth Social

Počelo testiranje Trumpove društvene mreže

Na početku ova je mreža dostupna za oko 500 korisnika, a tijekom sljedećeg mjeseca trebala bi izaći iz testne faze i postati dostupna svima.
Sci-Tech / Internet | 18. 02. 2022. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Donald Trump izbačen s Facebooka, Twittera i YouTubea, bivši predsjednik SAD-a odlučio se napraviti vlastitu društvenu mrežu na kojoj neće biti cenzura i zabrana.

Prošle godine najavio je platformu nazvanu Truth Social, a njeno testiranje počelo je ovog tjedna. Prema dostupnim informacijama, trenutačno je ova platforma otvorena za oko 500 korisnika te sljedeći mjesec možemo očekivati i njeno službeno lansiranje.

Jednu od prvih objava (odnosno “istina” - “truth”) na ovoj mreži objavio je, naravno, Donald Trump koji je napisao Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik uskoro će vas vidjeti, a snimku zaslona s tom objavom na Twitteru je podijelio njegov sin.

Truth Social pokrenula je nova Trumpova medijsko-tehnološka kompanija Trump Media & Technology Group (TMTG), a njen primarni cilj je omogućiti “iskustvo bez cenzure”, javlja Zimo.

Tek u praksi treba vidjeti što će to značiti jer se neki mediji pitaju hoće li, ako ne bude cenzure i nadzora nad sadržajem koji se objavljuje, Trumpova aplikacija kršiti pravila korištenja Applea i Googlea, odnosno njihovih mobilnih operativnih sustava.

Iako je Truth Social namijenjen svima, jasno je kako će biti najprivlačniji konzervativcima i Trumpovim pristašama desnog spektra. Jedna od osoba koja je dobila pozivnicu za testiranje ove mreže je Liz Willis s Right Side Broadcasting Networka, a istu je pozivnicu dobio i Wayne Dupree koji vodi poznati konzervativni podcast.

Prema prvim dojmovima osoba koje su počele s testiranjem ove mreže, ona je slična Twitteru - na njoj se prate korisnici, objavljuju “istine”, mogu se spominjati drugi korisnici u objavama (u tom slučaju oni dobiju obavijest), a u budućnosti korisnici će dobiti mogućnost slanja direktnih poruka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close