Musk primoran

Platforma X uvodi nove promjene vezane za privatnost podataka

Ako Elon Musk nešto najavi za platformu X (bivši Twitter), onda je to praktički gotova stvar. Tako je najavio uvođenje mogućnosti audio i video poziva.
Sci-Tech / Internet | 04. 09. 2023. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk najavio je da će njegova platforma X, prije poznata kao Twitter, uskoro uvesti glasovne i video pozive. Datum kad bi te nove značajke trebale biti dostupne, Musk nije objavio.

Platforma će podržavati Apple i Android uređaje kao i računala, ali bez potrebe za telefonskim brojevima.

Osim navedenih značajki, platforma X je ažurirala svoja pravila o privatnosti, dopuštajući prikupljanje biometrijskih podataka i povijesti zaposlenja.

Nova pravila stupaju na snagu 29. rujna i spominje potencijalno prikupljanje biometrijskih podataka bez navođenja podataka koji će se prikupljati.

Stručnjaci poput Stephena Wickera sa Sveučilišta Cornell izrazili su zabrinutost, uspoređujući postupke platforme X s praksama prikupljanja podataka drugih društvenih mreža, javlja Zimo.

Naime, Facebook se prije dvije godine suočio s nagodbom od 650 milijuna dolara zbog navodne neovlaštene upotrebe biometrijskih podataka.

Za korisnike iz Europske unije, platforma X je uvela alat za prijavu za postove i oglase koji krše novousvojeni Zakon o digitalnim uslugama (DSA). Ovaj je alat ekskluzivan za korisnike iz EU-a.

U lipnju je bivši Twitter proveo dobrovoljni "test stresa" kako bi procijenio svoju spremnost da se pridržava DSA-a, fokusirajući se na zaštitu djece na internetu i borbu protiv dezinformacija pod različitim okolnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close