Korak dalje

OpenAI kreće u osvajanje Hollywooda

Altman je već obavio neke razgovore, a sljedeći tjedan već ima dogovorene sastanke s direktorima iz Hollywooda.
Sci-Tech / Internet | 23. 03. 2024. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OpenAI je nedavno predstavio potpuno novi alat koji je, slično kao i prilikom predstavljanja ChatGPT-a, prilično oduševio sve koji su ga isprobali ili samo vidjeli njegove rezultate. Riječ je o Sori, alatu koji tekstualne upite pretvara u generirane videozapise, a u nekim slučajevima takav je sadržaj toliko dobar i kvalitetan da je zaista teško razlikovati umjetno generiran sadržaj od stvarnih videa.

Altmanova kompanija sada želi nagovoriti velike Hollywoodske studije na korištenje tog alata prilikom snimanja filmova. Prema navodima američkih medija, Sam Altman i ostali direktori OpenAI posljednjih mjeseci vode razgovore s ekipom iz Hollywooda oko korištenja njihova AI alata te je navodno Altman tijekom vikenda kada su dodijeljeni Oscari prisustvovao na više zabava s važnim osobama iz svijeta fima, pri čemu je te zabave možda iskoristio upravo kako bi promovirao Soru. Također, Altman već ima dogovore za sljedeći tjedan kada bi trebao održati nove sastanke s predstavnicima studija, medijskim direktorima, kao i agencijama, javlja Zimo.

Dok je poznato da su se takvi sastanci održali te da su najavljeni novi razgovori, konkretni detalji oko tih sastanaka, odnosno jesu li postignuti kakvi dogovori, ipak nisu poznati. Iz OpenAI-a su na medijske upite odgovorili kako oni imaju “promišljenu strategiju” uvođenja napretka umjetne inteligencije u fazama, a sve u suradnji s industrijom, kako bi osigurali sigurnu implementaciju AI-a.

Tek treba vidjeti kako će proći ti dijalozi OpenAI-a s kreativcima jer, koliko god AI alati mogu donijeti benefita, mnogi su u strahu kako bi ih jednom mogli i zamijeniti. Ne samo da bi AI mogla zamijeniti pisce, već i osobe koje rade na specijalnim efektima pa u nekim slučajevima čak i glumce te je upravo uloga umjetne inteligencije bila kamen spoticanja u nedavnim pregovorima s piscima u Hollywoodu.

Dok je OpenAI tek nedavno najavio Soru, ovaj alat još nije javno dostupan. Još nije poznat točan datum kada bi to moglo biti, a nedavno je izvršna tehnološka direktorica OpenAI-a Mira Murati najavila kako će to biti ove godine, možda već kroz nekoliko mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close