Čas ih ima, čas ih nema

Novalić freelancere nazvao slobodnim satelitima

Pojašnjavajući što su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni "slobodni sateliti".
Sci-Tech / Internet | 20. 11. 2021. u 14:02 Bljesak.info / Avaz.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najviše reakcija tijekom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja. Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri.

Pojašnjavajući što su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni "slobodni sateliti". U upravo taj isječak njegovog live nastupa i slobodnog tumačenja freelancera mnogo puta je podijeljen na Facebooku i Twitteru, uz sarkastične komentare i podsmijehe.

"Bilo je pitanje freelancera. Oni su, prije svega, novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelanceri su, ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima, čas nema. To se u nekom ekonomskom smislu odnosi na to da čas rade, čas ne rade, ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije", pojasnio je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close