IT and Media Workshop

Najveća asocijacija IT kompanija u BiH 'Bit Alijansa' upriličila 'IT and Media Workshop'

Sci-Tech / Internet | 21. 03. 2023. u 11:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Najveća asocijacija IT kompanija u BiH 

Bit Alijansa, najveća asocijacija IT kompanija u Bosni i Hercegovini, danas je na Trebeviću upriličila događaj pod nazivom “IT and Media Workshop”, zajedno sa organizacijom HELP i projektom MarketMakers.

''S obzirom na to da je IT industrija jedna od najbrže rastućih grana privrede u našem regionu, ovim događajem se žele povezati mediji i predstavnici klastera IKT (informaciono-komunikacione tehnologije) sektora'', izjavio je izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

Istaknuo je kako je cilj skupa kreirati bolju sinergiju između spomenutih aktera, te na što efektivniji način podijeliti sa javnošću sve mogućnosti koje IKT sektor može donijeti privredi i ekonomskom rastu i razvoju država balkanskog regiona.

Prisustvuju predstavnici medija, IT kompanija iz BiH, predstavnici IKT klastera iz regiona, te predstavnici nevladinih organizacija i asocijacija i događaj ima regionalni karakter.

Široj javnosti u regionu, pa tako i u Bosni i Hercegovini, prema ocjenama stručnjaka, nedostaje saznanja o punom potencijalu IKT sektora, te o tome kako povećavanje produktivnosti u IKT sektoru zapravo doprinosi ukupnoj produktivnosti domaće ekonomije.

Sadržaj događaja podijeljen je u tri modula: Važnost saradnje između medija i IT industrije, Kako mediji mogu oblikovati perspektivu IT industrije, te Važnost promocije IKT sektora za zaustavljanje odljeva mozgova u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close