O čemu se radi?

Korisnici TikToka počeli dobivati obavijesti o velikom novitetu

O novoj opciji govori se već neko vrijeme, a čini se kako je njeno predstavljanje jako blizu.
Sci-Tech / Internet | 09. 04. 2024. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su društvene platforme kao Instagram i YouTube lansirale svoje verzije TikToka pod imenom Reels i Shorts, kineski div odlučio je odgovoriti novom aplikacijom koja cilja na tržište Instagrama.

Prije smo spominjali mogućnost aplikacije nazvane TikTok Photo, ali sada su se pojavile nove informacije o planovima ove kompanije, uključujući i ime nove aplikacije.

Korisnici TikToka primili su obavijest o novoj aplikaciji za dijeljenje fotografija nazvanoj TikTok Notes. Prema obavijesti, korisnici će moći dijeliti svoje postojeće i buduće fotografije putem ove aplikacije. Međutim, prebacivanje na Notes nije obavezno, ostavljajući korisnicima mogućnost da nastave koristiti TikTok kao i dosad.

Prema izvorima poput Tech Cruncha, postojala je i stranica na adresi photo.tiktok.com koja je omogućavala otvaranje TikTok objava u aplikaciji Notes. TikTok je potvrdio novinarima da istražuje mogućnosti za kreativno dijeljenje putem teksta i fotografija, ali nije otkrio službeni datum lansiranja.

S obzirom na obavijesti koje su već poslane korisnicima, čini se da je lansiranje Notesa blizu. Budući da će koristiti postojeću bazu TikTok korisnika, očekuje se da neće biti problema s brojem korisnika. Ostaje vidjeti može li Notes ugroziti Instagram kao vodeću platformu za dijeljenje fotografija.

Ovo nije jedina inovacija koju TikTok planira. Kompanija je već uvela podršku za tekstualne objave, a razmatra se i povećanje ograničenja trajanja videozapisa na 30 minuta, što bi ih učinilo konkurentnima s YouTubeom.

Kopirati
Drag cursor here to close