O globalnim trendovima

Konferencija Web3 i blockchain u BiH 10. svibnja u Mostaru

Na konferenciji će se govoriti o važnosti praćenja globalnih trendova i detaljnijem posvećivanju razvoju uporabe Web3 i blockchain tehnologija.
Sci-Tech / Internet | 29. 04. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstvena konferencija Web3 i blockchain u BiH koja će, među ostalim, okupiti znanstvenike, inovatore i poduzetnike koji već imaju uspješno izgrađene priče iza sebe, održat će se u srijedu, 10. svibnja, u Intera Tehnološkom Parku u Mostaru.

Na konferenciji će se govoriti o važnosti praćenja globalnih trendova i detaljnijem posvećivanju razvoju uporabe Web3 i blockchain tehnologija.

''Web 3 i blockchain tehnologije već se neko vrijeme nalaze u središtu pažnje tehnološkog, ali i većine ostalih sektora i iako njihova primjena u svijetu ima dalekosežne rezultate, u Bosni i Hercegovini je ovo još uvijek relativno nepoznata tema o kojoj se i dalje rijetko priča'', ocijenila je u izjavu za Fenu Gorana Bender iz Intera TP.

Dodaje kako je "Intera", u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti, odlučila organizirati konferenciju pod nazivom Web3 i blockchain u BiH i dati priliku za predstavljanje mogućnosti primjene ovih tehnologija u raznim sektorima u BiH, ali i predstaviti uspješne priče iz regije.

Napomenula je i kako su prijave za sudjelovanje na konferenciji još uvijek otvorene.

''Prijave su još uvijek otvorene za sve zainteresirane, za one kojima je ova tema bliska kroz neka područja djelovanja, ali i za sve one koji žele čuti više o tehnologijama koje mijenjaju svijet'', pojasnila je Bender, istaknuvši kako je sudjelovanje na konferenciji besplatno. 

Pritom je naglasila kako će na konferenciji sudjelovati stručnjaci iz raznih sfera, ekonomskih, pravnih, energetskog sektora, zatim znanstvenici, inovatori i poduzetnici koji već imaju neke uspješno izgrađene priče iza sebe.

Organizatori su ranije priopćili kako će i ova konferencija biti posvećena primjerima primjene ovih tehnologija u praksi, a u proteklom periodu zainteresirani istraživači i znanstvenici su imali priliku predati svoje radove koji će biti prezentirati upravo u programu konferencije.

Tako će se govornici dotaknuti važnosti i uloga Telekom 4.0 operatera u Web 3.0 okruženju, blockchain tehnologije u industriji 4.0, interoperabilnosti blockchaina, potencijala ovih tehnologija za financijski sektor, uloge generacije Z u korištenju ovih tehnologija, ali i primjene u digitalizaciji imovine, zaštiti osobnih podataka, zaštiti intelektualnog vlasništva, rješavanju problema lažnih diploma, transformaciji funkcije države, zelenoj ekonomiji i poreznom sustavu.

Bogat program konferencije obilježit će i praktični primjeri iz regije iz kojih će svi prisutni moći dodatno naučiti i u kojima će se moći pronaći dodatna inspiracija za korištenje ovih tehnologija.

Konferenciju zajednički organiziraju  INTERA Tehnološki Park i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a sudjelovanje je besplatno – dovoljno je samo da se zainteresirani prijave.

Kopirati
Drag cursor here to close