Bitka za korisnike

Google osmislio kako privući još više korisnika na Gmail, Mapse i YouTube

Googleov AI chatbot Bard proširuje svoju digitalnu prisutnost, infiltrirajući se u Gmail, Maps i YouTube, obećavajući korisnicima nove prednosti.
Sci-Tech / Internet | 19. 09. 2023. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je proširio mogućnosti svog AI chatbota, Barda, integrirajući ga u razne vlastite digitalne platforme, uključujući Gmail, Maps i YouTube.

Google se novi mogućnostima želi suprotstaviti konkurenciji kao što su OpenAI i Microsoft. Proširenje je dostupno isključivo na engleskom jeziku i omogućuje korisnicima da koriste Bard za izvlačenje informacija sa svojih Gmail računa, pristup uputama s Google karata i pronalaženje korisnih videa na YouTubeu.

Osim toga, Bard može dohvatiti podatke o putovanju s Google letova i prikupiti informacije iz dokumenata pohranjenih na Google disku, javlja Zimo.

Kako bi zaštitio privatnost korisnika, Google se obvezao spriječiti ljudske recenzente da pristupe osjetljivim podacima dobivenim s Gmaila ili Drivea.

Također, ti se podaci neće koristiti za poticanje primarnog izvora prihoda - personaliziranog oglašavanja, objavio je tehnološki div na blogu.

Proširenje dolazi usred rastućeg AI rivalstva, potaknutog uspjehom OpenAI-jevog ChatGPT-a i Microsoftovim nastojanjima da ugradi tu tehnologiju u svoju tražilicu Bing i Microsoft 365 paket, uključujući Word, Excel i Outlook.

Google je u ožujku Barda jednostavno pustio u javnost, a u svibnju su počeli testirati konverzacijsku umjetnu inteligenciju u svojim rezultatima pretraživanja, kao odgovor na popularnost ChatGPT-a.

Dopuštajući Bardu pristup osobnim podacima i popularnim uslugama kao što su Gmail, Google Maps i YouTube, Google želi učiniti te platforme još korisnijima, mameći korisnike da se oslone upravo na njih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close