Kraj jedne ere

Google gasi Jamboard, digitalnu interaktivnu ploču

Osim što će ukinuti svoju aplikaciju Google će prestati podržavati i povezani whiteboard
Sci-Tech / Internet | 04. 10. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je na službenom blogu objavio kako će se do kraja 2024. godine ukinuti Jamboard aplikaciju, zajedno sa završetkom podrške za Google Jamboard uređaje.

Temeljem povratnih informacija kupaca kako im alati za bijelu ploču poput FigJam tvrtke Figma, Lucidspark tvrtke Lucid Sotware i Miro bolje pomažu u njihovom kolaborativnom radu, Google je odlučio iskoristiti partnerstvo za whiteboard u Google Workspaceu te usmjeriti napore u suradnju na sadržaju u Dokumentima, Tablicama i Prezentacijama.

Prema tome, Google planira osigurati jednostavan prelazak tj. migraciju za Jamboard podatke kako ništa od zajedničkog rada ne bi propalo.

Do kraja 2024. godine aplikacija će u potpunosti prestati s radom, a do tada će se postupno ukidati određene značajke. Najprije će se onemogućiti izrađivanje novih i uređivanje starih datoteka, ali će biti omogućeno sigurnosno kopiranje i prijenos podataka u FigJam, Lucidspark i Miro.

Sve licencirane pretplate na Jamboard uređaje ističu 30. rujna 2024. godine. Nakon tog datuma neće biti moguće upravljati Jamboardom s administratorske konzole te će se početi brisati podaci.

Od 1.listopada 2024. godine neće se moći stvarati novi niti uređivati postojeći dokumenti, a aplikacija će služiti samo za prikaz, gdje će se još uvijek moći kopirati Jam datoteke.

Nakon 31.prosinca 2024. godine Jamboard aplikacija gasi se u potpunosti, korisnici više neće moći pristupiti svojim Jam datotekama, koje će biti trajno izbrisane.

Kopirati
Drag cursor here to close