Inicijalni sastanak

UNICEF posvećen podršci kvalitetnom inkluzivnom obrazovanju u BiH

Sci-Tech / Flash | 02. 02. 2016. u 14:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji UNICEF-a u Sarajevu je počeo dvodnevni Inicijalni sastanak "Inkluzivno obrazovanje u BiH", koji je okupio stručnjake i praktičare iz cijele BiH.

Sudionici će na dvodnevnom skupu raditi sa Judith Hollenweger s Pedagoškog instituta Univerziteta u Zürichu i specijalisticom za obrazovanje i inkluzivno obrazovanje u CEE/CIS regionalnom uredu UNICEF-a Norom Shabani na ključnim principima i osnovnim konceptima UNICEF-ovih modula obuke za predavače s ciljem prihvaćanja obrazovnog modela usmjerenog na svako dijete.

Predstavnik UNICEF-a za BiH Ayman Abulaban kazao je na otvaranju tog skupa da je pravo na obrazovanje među osnovnim pravima koje svakom djetetu garantira Konvencija o pravima djeteta.

''Tijekom dva dana raspravit ćemo o tome što bi se moglo i trebalo poboljšati. U BiH se čine određeni koraci i postoje inicijative koje su dobre, ali tu je mnogo toga na čemu treba raditi i što treba unaprijediti. Imamo i zakone koje možemo upotrijebiti i po osnovu kojih možemo raditi, UNICEF BiH je posvećen podršci kvalitetnom inkluzivnom obrazovanju, ali glavnu odgovornost imate vi u Bosni i Hercegovini'', kazao je on, saopćeno je iz ZaSvakoDijete.ba Tima.

Kopirati
Drag cursor here to close