I to je moguće

Diplomski rad možete kupiti za jedan euro na tržnici

Sci-Tech / Flash | 02. 02. 2016. u 14:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici profesor Nebojša Živić izjavio je danas da diplomski, magistarski i završni radovi, koji su se pojavili ovih dana u prodaji na tržnici, ne pripadaju tom fakultetu, odnosno ne potiču s PMF-a.

Dekan Živić rekao je Tanjugu da je o tom slučaju odmah pokrenuta istraga, te da je formirana komisija kako bi se utvrdilo što se dogodilo i kako bi se umanjila već nanijeta šteta fakultetu.

"Komisija je pregledala stanje arhive i biblioteke fakulteta i konstatirala da su svi diplomski radovi, magistarski radovi i završni radovi na svom mjestu. Ono što je nađeno na tržnici ne pripada fakultetu, fakultet nema nadležnost nad tim radovima", rekao je Živić.

Građani Kosovske Mitrovice prošlog su vikenda na tržnici u tom gradu primijetili radove diplomanata PMF-a, koji su se prodavali po cijeni od 100 dinara (manje od jednog eura), a prodavač je rekao da ih je našao u kontejneru.

"Mnogi studenti tipkaju diplomske radove za svoje najbliže i ne mogu sa sigurnošću potvrditi čiji su to primjerci. Naši primjerci za koje ja i ovaj fakultet odgovaramo su pred vama", rekao je Živić Tanjugovom dopisniku.

On je istakao da je afera s radovima diplomanata bacila veliku mrlju, ne samo na fakultet, nego i na sveučilište i sve studente i dobre ljude, koji, kako je rekao misle dobro ovom fakultetu.

"Kako je došlo do toga da se radovi pojave na tržnici, ja ne mogu utvrditi, već komisija kad završi posao", zaključio je Živić.

Kopirati
Drag cursor here to close