Nešto više

U Mostaru besplatna radionica iz urbane poljoprivrede

Sci-Tech / Flash | 08. 07. 2015. u 12:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na oglednoj farmi Udruženja građana Nešto Više u Humilišanima – Mostar, održat će se praktična radionica o kompostiranju, te izradi i održavanju glistenjaka, u vremenu od 7:30 do 11:00 sati.

Radionicu će predvoditi mr. sci. Alisa Hadžiabulić sa Agromediteranskog fakulteta Mostar.

Govorit ćemo o višestrukim dobrobitima kompostiranja za uzgoj hrane i cvijeća, najčešćim načinima kompostiranja, te ćemo zajedno sa sudionicima izgraditi novi glistenjak na oglednoj farmi.Također, demonstrirat ćemo i zajedno sa sudionicima napraviti mini kompostnjak koji se može koristiti čak i u stanu: da bi se kompostiralo, ne mora se imati imanje.  Kompostiranje, bez neugodnih mirisa, može se obavljati u stanovima, na balkonima ili terasama: tako smanjujemo količinu otpada kojeg bacamo, a naše će vam biljke biti više nego zahvalne: bit će zdravije, bujnije, otpornije, veće i ljepše, poručili su organizatori ove radionice.

Svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na [email protected] ili SMSom na 066 711 277 - obavezno navesti ime i prezime, te broj telefona. Prijevoz iz Mostara do ogledne farme i natrag će biti osigurano za sve sudionike.

Radionica se održava u okviru projekta Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini kojeg provodi UG Nešto Više, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close