Prijavite se

BIRN-ova ljetna škola za novinare - istraživače

Sci-Tech / Flash | 08. 07. 2015. u 12:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN) otvorila je prijavu za ljetnu školu istraživačkog novinarstva za 2015. godinu, koja će se održati u hotelu 'Adriatic' u Draču (Albanija) od 23. do 29. kolovoza. Predavači na ljetnoj školi su međunarodno priznati treneri, a među njima je glavni Blake Morrison, urednik istraživačkih projekata u Reutersu u New Yorku i predavač na Sveučilištu 'Columbia' u New Yorku.

Treneri su i Mar Cabra, šef Jedinice za podatke i istraživanje u Međunarodnom konzorciju za istraživačko novinarstvo (ICIJ), Miranda Patručić, dobitnica mnogih nagrada, poput Europske nagrade za novinarstvo u 2015. i 'Daniel Pearl Award', i Joachim Dyfvermark, nagrađivani režiser televizijskih i istraživačkih dokumentarnih filmova, kao i drugi.

Rad sa sudionicima treninga predviđen je u manjim grupama, kako bi aktivno surađivali predlažući ideje za istraživačke priče. Sudionicima će biti pružena prilika da istraže i razviju svoje ideje u cjelovite priče.

Novinari sa područja Balkana mogu se prijaviti za stipendiju koja će pokrivati smještaj, puni pansion, naknadu za predavanja, kao i putne troškove do 100 eura. Sudionici iz inozemstva se također mogu prijaviti za ljetnu školu, ali moraju platiti pune troškove sudjelovanja.

Puni troškovi su 790 eura, a uključuju školarinu, smještaj i puni pansion. U te troškove je uključen i BIRN-ov vodič za istraživačke novinare na Balkanu pod nazivom 'Iza kulisa'.

Rok za prijave je do 25. srpnja. Prijave koje stignu do 12. srpnja će biti umanjene, i iznosit će 650 eura. Prijave za podnositelje zahtjeva koji ne uključuju stipendiranje je 12. kolovoz. Sudionici će provesti sedam dana u Draču, jednom od najstarijih gradova u Albaniji koji je čuven po svojoj kulturno-povijesnoj baštini, navedeno je iz BIRN-a.

Više informacija se može naći ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close