Pogoršanje

U Hercegovini upaljen meteoalarm: Stiže frontalni poremećaj

Sci-Tech / Flash | 03. 02. 2016. u 07:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme upaljen je na području cijele Hercegovine. Zbog jakog vjetra je na oprez su pozvani stanovnici mostarske, trebinjske i livanjske regije.

Žuti meteoalarm upaljen je i u sarajevskoj, bihaćkoj, banjalučkoj, fočanskoj i tuzlanskoj regiji.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

Snijeg i susnježica najavljeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, slaba i povremena kiša u Hercegovini i jugozapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak, kiša se očekuje u cijeloj zemlji. U višim predjelima, padom temperatura kiša će postupno prelaziti susnježicu i snijeg.

Vjetar slab do umjeren,a na momente i pojačan, južnog smjera,a poslijepodne u skretanju na sjever.

Jutarnja temperatura od 3 do 9,na jugu od 7 do 10,a najviša dnevna od 9 do 15 stupnjeva.

Stiže frontalni poremećaj

U četvrtak, 4. veljače 2016. frontalni poremećaj sa zapada će postepeno prelaziti preko Bosne i Hercegovine i uvjetovati glavninu padalina prije podne. Na planinama snijeg, u nizinama susnježica ili snijeg. Na jugu zemlje kiša. U drugoj polovici dana prestanak padalina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6°C, na jugu od 7 do 11°C.

U petak, 5. veljače 2016. u Bosni prolazno naoblačenje sa zapada će uvjetovati slabu kišu u nizinama, na planinama slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine vedro. U noći i u Bosni razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0°C, na jugu od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U subotu, 6. veljače 2016. pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, ujutro sjevernog smjera, prije podne u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8°C, na jugu i u Krajini do 10°C.

U nedjelju, 7. veljače 2016. prije podne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana naoblačenje sa zapada. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

Kopirati
Drag cursor here to close