Zdrav život ;)

Studenti u Americi obavezni nositi pametne fitness narukvice

Sci-Tech / Flash | 02. 02. 2016. u 21:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski dani za američke studente, na koje se gleda kao na postupni ulazak u svijet odraslih, od sada će biti obilježeni i sa fitness pravilima.

Sveučilište ''Oral Roberts'' u Tulsi (SAD) naložilo je nošenje Fitbit pametne fitness narukvice za svih 900 brucoša, javlja The Washington Post.

Studenti će biti ocjenjivani prema tome kako održavaju svoje tjelesne aktivnosti, koje će biti praćene kroz bežično slanje podataka online platformi za ocjene. U sustav će biti zabilježen podatak o tome koliko koraka prave, kao i detalji o otkucajima srca.

Od njih se očekuje da naprave dnevno prosječnih 10.000 koraka te da imaju 150 minuta intenzivne aktivnosti, koja je određena otkucajima srca. Podaci će se računati u ocjenu iz tjelesne i zdravstvene kulture.

Naravno, prikupljanje podataka odmah je povuklo pitanje privatnosti, no iz škole su odgovorili kako su podaci koje prikupljaju limitirani te kako se prikupljaju s razlogom.

''Do sada se niti jedan student niti roditelj nije bunio na ove skupe zahtjeve fakulteta'', ističu iz ureda za administraciju.

I prije korištenja Fitbita studenti su morali neovisno pratiti svoje tjelesne aktivnosti. 

Inače, fakultet ''Oral Roberts'' je religiozna obrazovna ustanova, imenovana po evanđelisti Oralu Robertsu, koja ne dopušta učenicima i zaposlenicima konzumiranje alkohola, cigareta i seksa prije braka. Međutim, za vrijeme raspusta studenti su slobodni i podaci o tjelesnim aktivnostima neće biti prikupljane.

Kopirati
Drag cursor here to close