Planovi

U BiH će biti moguće transplantirati kosu

Sci-Tech / Flash | 17. 06. 2016. u 16:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posjeti BiH i Fondaciji BIGMEV boravio je izvršni direktor privatnih bolnica Hatem koja je članica Hatem Grupacije a u čijem sastavu djeluju i obrazovne institucije Hatem,Cengiz Akar, gdje je o mogućim investicijama razgovarao sa predstavnikom BIGMEV-a, Adisom Alagićem.

Predstavnik grupacije Hatem koja u svom sastavu ima ukupno 18 škola, a u zdravstvenom sektoru privatnu bolnicu, u cilju investiranja u BiH sastao se u Sarajevu sa predstavnikom BIGMEV-a.

Akar je istakao da su kao grupacija zainteresirani za investicije u centar za fizikalnu terapiju, centar za snimanje i centar za transplantaciju kose. Razgovarano je o načinu djelovanja i pomoći Fondacije BIGMEV prilikom početka investicija, piše Akta.ba.

Nakon što je napravio analizu aktivnosti Fondacije BIGMEV, Akar je sa predstavnikom BIGMEV-a, Adisom Alagićem razgovarao o detaljima kao što su procedura registracije firme, pronalazak radne snage, pronalazak odgovarajuće lokacije i zakonske dozvole, a na kraju je dogovorena ponovna posjeta BiH tijekom mjeseca lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close