Korisnici nezadovoljni

Twitter će objave prikazivati po važnosti umjesto po kronološkom redoslijedu

Sci-Tech / Flash | 09. 12. 2015. u 12:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnicima Facebooka već je godinama dostupna opcija koja im omogućuje pregledavanje ili najnovijih objava ili najzanimljivijih priča (odnosno objava za koje Facebookov algoritam vjeruje da će korisnicima biti zanimljive), a sada sličnu opciju testira i Twitter.

Ova kompanija u posljednje je vrijeme prilično aktivna u pitanju noviteta (nedavno su poboljšali način prikaza fotografija na TImelineu) te su sada 'u tišini' počeli s testiranjem opcije prema kojoj se korisnicima tvitovi više neće prikazivati po kronološkom redoslijedu (posljednje objavljeni tvitovi prikazuju se na prvom mjestu, u vrhu stranice), već po važnosti.

Iz Twittera prvo nisu objavili nikakve informacije o novoj opciji koju testiraju, već su o tome obavijestili sami korisnici koji su putem ove mreže većinom izrazili nezadovoljstvo zbog promjene načina u prikazivanju tvitova jer im se najnoviji tvitovi više nisu prikazivali na prvom mjestu, piše Zimo.co.

Na Twitteru već neko vrijeme postoji opcija 'While you were away' – u vrhu Timelinea prikazuju neki od najvažnijih tvitova koje su korisnici propustili dok nisu bili na mreži, dok se ostale objave prikazuju kronološkim redom, a opcija koju testiraju tvitove bi prikazivala prema njihovoj važnosti za korisnike, neovisno o vremenu objave, što bi moglo biti prilično konfuzno.

Twitter ovu novu opciju trenutno testira i na mobilnoj verziji i verziji za računala samo na određenom dijelu korisnika te bi u budućnosti ona vjerojatno trebala postati dostupna svima pri čemu bi korisnici sami trebali odlučiti žele li da im se tvitovi pojavljuju kronološkim redoslijedom kao i do sada ili po važnosti.

Usprkos velikoj popularnosti, Twitter i dalje ima velikih problema s privlačenjem novih korisnika (veći broj korisnika znači i veću zaradu od oglašavanja na Twitteru), zbog čega razvijaju i testiraju nove opcije koje bi im pomogle u privlačenju većeg broja ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close