Praznici

Telemach paketići za djecu u četiri bosanskohercegovačka grada

Sci-Tech / Flash | 29. 12. 2015. u 18:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru, Zenici, Sarajevu i Kiseljaku, djeci bez roditeljskog staranja, bolesnoj djeci i djeci čiji roditelji ne mogu priuštiti novogodišnji paketić, Telemach je uručio nekoliko stotina novogodišnjih paketića.

Povodom praznika, predstavnici kompanije 'Telemach' obišli su Hematoonkološki odjel Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, 'Udruženje slijepih Zenica', udrugu roditelja osoba sa posebnim potrebama 'Zvijezda' u Zenici, djecu sa posebnim potrebama 'Centar Duga' u Kiseljaku, te ustanove 'Sveta obitelj' i 'Sunce' u Mostaru i tom prilikom uručili novogodišnje paketiće najmlađim mališanima pomenutih ustanova.

Tim kompanije 'Telemach' je na ovaj način izmamio osmijehe na licima mališana, te ih animirao da pjevaju, recitiraju, raduju se i uživaju u iznenađenjima koja im je osigurao. Podsjećamo, predstavnici Telemach-a uručili su novogodišnje paketiće i mališanima ispred sarajevske Katedrale, a u okviru pružanja podrške kompanije Telemach projektu 'Banka koštane srži'.

"Podjelom paketića ispred Katedrale prije nekoliko tjedana započeli smo novogodišnju tradicionalnu prazničnu turneju u okviru koje smo uručili paketiće i djeci u Mostaru, Zenici, Kiseljaku i Sarajevu. Trudit ćemo se da ubuduće pružimo podršku lokalnoj zajednici i kroz ovaj vid direktne pomoći najosjetljivijoj populaciji u našem društvu", rekao nam je Željko Batistić, generalni direktor kompanije Telemach.

Kopirati
Drag cursor here to close