Potpisan sporazum

Turska će pomoći opremanje Oružanih snaga BiH sa skoro 2 milijuna KM

Sci-Tech / Flash | 29. 12. 2015. u 16:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministrica obrane Marina Pendeš potpisala je Sporazum o vojno-financijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske i Implementacijski protokol u vezi financijske pomoći između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske.

Republika Turska je ovim sporazumom i implementacijskim protokolom odobrila novčanu pomoć za 2015. godinu u iznosu 3.300.000 TL (u protuvrijednosti američkog dolara - što je oko 1.925.000 KM) za nabavku roba i usluga u kompanijama namjenske industrije Republike Turske, radi opremanja i modernizacije kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Jedan dio ovih sredstava koristit će se za troškove obuke i tečajeva za pripadnike OS BiH u Republici Turskoj.

Ova pomoć predstavlja kontinuiranu podršku Republike Turske u izgradnji kapaciteta Oružanih snaga BiH, kako tehničkih tako i unaprijeđenja ljudskih potencijala i vještina pripadnika OS BiH.

Sporazum i Implementacijski protokol su potpisani nakon provedene zakonske procedure, a u ime partnerske strane ministar obrane Republike Turske Ismet Yilmaz će ga potpisati do kraja 2015. godine u Ankari, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close