Što dalje?

Sustav naplate RTV pristojbe putem telefonskih računa ističe 31. prosinca

Sci-Tech / Flash | 22. 12. 2015. u 14:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović je danas pozvala vlasti u Bosni i Hercegovini da hitno riješe pitanje dugotrajnog financiranja javnog RTV servisa.
'

'Sustav javnog servisa već dugo vremena nailazi na brojne prepreke jer se relevantna legislative ne primjenjuje'', kazala je Mijatović.

Dodaje da Vijeće ministara i Parlamentarna skupština moraju hitno pronaći održiv sustav financiranja.

Postojeći sustav naplate RTV takse putem telefonskih računa ističe 31. prosinca ove godine. Ukoliko se ne uvede novi sustav, Radio-televizija BiH (BHRT), te entitetski javni servisi, Radio-televizija Federacije BiH (RTV FBiH) i Radio-televizija Republike Srpske (RTRS), će se suočiti sa financijskim kolapsom.

''Neuspjeh javnih servisa da u potpunosti primjene relevantne zakone i manjak napretka u unutrašnjoj reorganizaciji su također doprinijeli financijskoj nestabilnosti sustava'', naglašava Mijatović.

Tijekom službene posjete BiH u srpnju ove godine, predstavnica OSCE-a je pozvala vlasti da osiguraju da se RTV taksa naplaćuje učinkovito kako bi sistem javnih RTV servisa bio financijski održiv, priopćeno je iz sjedišta OSCE-a u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close