Poticaj

Studentima Sveučilišta u Mostaru dodijeljeno 277 stipendija

Sci-Tech / Flash | 12. 07. 2016. u 12:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temeljem Natječaja za dodjelu stipendija pripadnicima hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je danas studentima Sveučilišta u Mostaru 277 stipendija za akademsku godinu 2015/2016 za upis ili za nastavak redovnoga školovanja.

Pojedinačna stipendija iznosi 700 kuna (oko 95 eura) mjesečno na razdoblje od deset mjeseci.

''Ova stipendija neka vam bude poticaj u daljnjem obrazovanju, ali i poticaj da ostanete u svojoj domovini i u njoj gradite budućnost. Svojim znanjem i vještinama zaista možete doprinijeti boljem životu'', kazao je tom prilikom predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Po njegovim riječima, ove godine Državni ured za Hrvate izvan RH osigurao je stotinu stipendija više studentima koji studiraju u BiH u odnosu na prošlu godinu.

Studenti su zahvalili predstavnicima Republike Hrvatske na pruženoj potpori, koja će im, kao su rekli, pomoći pri upisu i nastavku redovitog školovanja.

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je ukupno 450 stipendija za akademsku 2015./2016. godinu za upis ili nastavak redovitoga studija, od čega 350 stipendija za studij u BiH i 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close