MOSTIMUN

Studenti iz 15 zemalja u Mostaru rješavaju svjetske probleme

Sci-Tech / Flash | 25. 04. 2016. u 11:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osma međunarodna konferencija Modela UN-a - MOSTIMUN 2016 započela je danas u Mostaru.

Konferenciju je otvorila Gabriele Kowal-Manderla iz Veleposlanstva Njemačke, a otvorenju su nazočili i predstavnici UNHCR BIH i UN WOMEN.

''Danas i službeno započinje zasjedanje 120 delegata - studenata koji dolaze iz 15 zemalja svijeta, što ovom događaju daje posebnu važnost i Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme'', izjavila je Naida Marić iz MOSTIMUN-a.

Po njezinim riječima, ovo je jedan od najvećih studentskih projekata u Mostaru, kojega organiziraju studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Mateo Gadžić iz MSOTIMUN-a dodao je kako će po modelu i uzoru na rad UN-a ove godine biti simulirana četiri vijeća: Vijeće sigurnosti, Povijesni odbor, ijeće Arapske lige i Vijeće za ljudska prava koja će raspravljati o gorućim temama kao sto su pitanja vezana za migrantsku krizu, prava žena i sl..

Konferencija će trajati do 29. travnja na Univerzitetu Džemala Bijedića u Mostaru, a rasprave će se voditi na engleskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close