Građevina

Budući mostarski inženjeri na Međunarodnom sajmu u Beogradu

Sci-Tech / Flash | 25. 04. 2016. u 09:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak, 22.travnja posjetili su 42. Sajam građevinarstva u Beogradu.

Sajam građevinarstva u Beogradu je najznačajniji specijalizirani sajam iz ove djelatnosti u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Ove godine sudjelovalo je 505 izlagača iz 24 zemlje i naši studenti imali su priliku upoznati se bolje s modernom tehnologijom koja se danas nudi za istraživanje, projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, priopćeno je.

''Mislim da je činjenica da smo bili u prilici posjetiti više od 500 svjetskih izlagača na jednom mjestu veliki korak za nas, pogotovo jer vidjeti najnovije materijale, proizvode i strojeve nije baš jednostavna stvar. Na ovakav način nam je lakše shvatiti dijelove građevinarstva koji su nam uglavnom skriveni iza kulisa, a samim time dobivamo bolji osjećaj za samo planiranje građevinskih poslova i potičemo si još veće zanimanje za našu struku jer se po stoti put uvjeravamo da je građevinarstvo struka sa enormno širokom primjenom i da bez konstantnog usavršavanja i moderniziranja nemamo šanse na tržištu,'' izjavila je Anđa Baković, predsjednica Studentskog zbora Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U šest sala zajedno s otvorenim prostorom od 19.-23. travnja posjetiteljima su se predstavile mnoge građevinske tvrtke iz svih dijelova Europe i Azije. Broj posjetitelja premašio je broj 33 000 i sigurno opravdao članstvo u Uniji međunarodnih sajmova (UFI).

''Izuzetno smo sretni jer smo imali priliku posjetiti sajam i obogatiti zainteresirane studente novim saznanjima u svijetu građevinarstva. To sigurno ne bismo uspjeli bez suradnje sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru kojem se ovim putem zahvaljujemo. Nadamo se da će ovaj sajam postati tradicija za naš fakultet i da ćemo sljedeće godine poslati pozdrave sa 43. sajma građevinarstva'', istaknula je Monika Mlakić, potpredsjednica Studentskog zbora Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close