MiniMe

Student iz BiH osnivač 3D printing startupa

Sci-Tech / Flash | 11. 06. 2016. u 06:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Student Informacijskih tehnologija, Američkog sveučilišta u Bosni i Hercegovini, Tarik Mehić pokrenuo je Startup „MiniMe“ s ciljem upoznavanja javnosti sa 3D printing tehnologijom, teuvođenja 3D printanja na tržište Bosne i Hercegovine.

3D printanje postalo je sveprisutno u današnjem svijetu, te je već izrazito tražena vještina. To je proces pretvaranja digitalnog 3D modela u fizički objekat.

MiniMe proces printanja ekološki je orjentiran. Printeri koje koriste rade na bazi biorazgradive plastike, koristeći Fused Deposition Modeling metodom - Modeliranje nanošenjem rastopljenog materijala.3D model se formira slaganjem topljene plastike u slojeve, plastika se lije u slojevima debljine 0,125 mm, a model se izrađuje sloj po sloj od dna prema vrhu.

''Zahvaljujući Američkom sveučilištu u Bosni i Hercegovini razvio sam izuzetno jake radne navike, također tijekom studija stekao sam dovoljno praktičnog znanja kako bih se danas pronašao u određenom području Informacijskih tehnologija sa mnogo širim pogledom na poslovni i obrazovni segment“ rekao je Tarik.

Kopirati
Drag cursor here to close