Sustav za multimediju

Stigao je CarPlay, Appleov multimedijsko-navigacijski sustav za automobile

Sci-Tech / Flash | 04. 03. 2014. u 08:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i službeno, Appleov sustav za multimediju, navigaciju i proširene kontrole u automobilima biti će predstavljen na jednom od najpoznatijih sajmova automobila u Ženevi.

Priča koju smo prenijeli prije tri dana pokazala se točnom, tvrtka iz Cupertina će svoj novi sustav, nazvan CarPlay javnosti prezentirati na prestižnom 84. izdanju Geneva Motor Showa, koji se od 6. do 16. ožujka održava u Ženevi.

Apple je objavio kratku najavu u kojoj poručuje „CarPlay je dizajniran iz temelja, kako bi svim vozačima donio novo, nevjerojatno iskustvo korištenjem njihovog iPhonea koji se integrira sa upravljačkim sustavom u automobilu.“

Potvrđena je kako će u prvoj „rundi“ ovaj sustav biti dostupan u automobilima koje proizvode Ferrari, Mercedes-Benz i Volvo, ali je proširena „paleta“ proizvođača koji će surađivati s Appleom. Tako će CarPlay u svoje automobile ugrađivati i Nissan, Peugeot, Jaguar, Land Rover, General Motors, a zanimljivo je među partnerima i Ford čija se najavljena suradnja sa Microsoft Sync glasovnim naredbama u automobilu prekida i okreće se Appleu.

CarPlay će biti dostupan u sklopu novog iOS 7 ažuriranja, ali za sada će biti podržani samo iPhone uređaji posljednje generacije, dakle iPhone 5S i 5C. Cijeli sustav je temeljen na aplikaciji Siri za glasovno navođenje, a osim esencijalnij Appleovih aplikacija biti će podržani i dodatne aplikacije, primjerice za streaming glazbe, kao što su Spotify, Beats Radio, iHeartRadio i Stitcher.

Definitivno iznimno zanimljiva najava, a kako će sve izgledati možete pogledati u priloženom videu.

Kopirati
Drag cursor here to close