Sastanak

Šef Misije OESS-a u Mostaru zainteresiran za stanje prosvjete u HNŽ-u

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2016. u 15:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sastao se s Doronom Frishmanom, šefom Ureda Misije OESS-a u Mostaru, s kojim je razgovarao o radu Vlade i aktualnoj situaciji u HNŽ, na poseban način u oblasti prosvjete.

Predsjednik Herceg istaknuo je napore koje Vlada čini na stvaranju što kvalitetnijih uvjeta za boravak djece u školama i poboljšanju položaja prosvjetnih djelatnika u HNŽ. U tom kontekstu, podsjetio je na obnovu više škola i zbrinjavanje 96 prosvjetnih djelatnika za čijim je radom prestala potreba u osnovnim školama, čime je u potpunosti zbrinut tehnološki višak i niti jedan nastavnik i profesor nije ostao bez radnoga mjesta.

Predsjednik Herceg je, također, podsjetio na to kako je Vlada Hercegovačko – neretvanske županije na zadnjoj sjednici donijela Odluku o odgodi početka nastave temeljem zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, najvećim dijelom zbog završetka radova na školskim zgradama koje se obnavljaju u sklopu projekta energetske učinkovitosti.

''Za obnovu školskih objekata Srednje škole Čapljina, Osnovne škole ''Fra Didaka Buntića'' u Čitluku, Osnovne škole Crnići u Stocu, Srednje građevinske škole ''Jurja Dalmatinca'' i IV Osnovne školi u Mostaru, te Srednje škole u Konjicu, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije će u ovoj godini izdvojiti ukupno 6 milijuna KM'', kazao je predsjednik Herceg.

Osim toga, istaknuto je kako je donošenjem odgovarajućih odluka omogućena opstojnost određenog broja škola koje su suočene sa smanjenjem broja učenika.

Također se razgovaralo i o projektu suradnje u svezi s obrazovanjem djece Roma, te je dogovorena suradnja više tijela Vlade kako bi se osigurao sustavan pristup tom problemu.

Kopirati
Drag cursor here to close