Herceg i Bo

Mostarci bi mogli učiti kineski jezik

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2016. u 14:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Nj. E. Chen Bo, veleposlanicu Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Herceg čestitao je veleposlanici Bo na izvrsnom organiziranju Foruma lokalnih i regionalnih lidera koji je održan u lipnju u provinciji Hebei u gradu Tangshanu, a na kojem je sudjelovalo i izaslanstvo Vlade HNŽ.

Razgovaralo se i o mogućostima daljnje suradnje, na poseban način u oblasti poljoprivrede - naročito vinarstvu, drvnoj industriji, energetici, te obnovljivim izvorima energije. U tom kontekstu istaknuto je kako je Mostarski sajam gospodarstva izvrsna prigoda za unaprjeđenje suradnje i konkretiziranje različitih poslovnih projekata, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Jedna od tema razgovora bila je i suradnja na području obrazovanja i kulture, te je naglašeno kako postoji zainteresiranost Sveučilišta u Mostaru za otvaranje Konfucijevog instituta i kolegija kineskog jezika.

Zaključno je iskazana obostrana spremnost za nastavkom dobre suradnje, čiji će nositelji, pored Vlade, biti resorna ministarstva i institucije zadužene za oblasti u kojima postoji zajednički interes.

Kopirati
Drag cursor here to close