Davos

Rast tehnologije bit će desetostruko brži

Sci-Tech / Flash | 21. 01. 2015. u 13:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvoj tehnoloških dostignuća bit će desetostruko brži, čak i u odnosu na bum Interneta iz 90-ih godina prošlog stoljeća, ocijenili su danas vodeći tehnološki tajkuni na okupljanju svjetske elite u Davosu, i istovremeno upozorili kako bi sigurnosne prijetnje u ovoj godini mogle biti veće nego ikada ranije.

Kako prenosi Tanjug, nakon što su svjetski politički i poslovni lideri otvorili danas Svjetski ekonomski forum u Davosu, kao jedno od gorućih pitanja nametnulo se i pitanje utjecaja tehnologije na društvo, ali i sve veći jaz u primanjima globalne populacije.

"Uzmite u obzir ono što se dogodilo s Internetom u 90-im godinama prošlog stoljeća, pomnožite to s deset i to je ono što ćete dobiti, a od čega će benefite osjetiti svaki pojedinac. Svaka kompanija, svaka država, svaka osoba će postati digitalizirana", izjavio je izvršni direktor tehnološkog giganta Cisco, John Chambers, i dodao da će to promijeniti društvo nabolje.

U međuvremenu, osnivač kompanije za elektronsko plaćanje PayPala, Max Levchin, rekao je kako će revolucija u upravljanju podacima i "nosivoj" tehnologiji doprinijeti transformiranju društava u razvijenom svijetu, ali i društava u zemljama u razvoju.

Lideri tehnoloških kompanija su, međutim, upozorili da će cyber napadi uskoro dominirati tom industrijom, u svjetlu nedavnih napada na kompanije Sony i e-Bay, kao i cyber napada na vladine institucije, poput napada na američko središnje zapovjedništvo.

"Četiri najveća izazova s kojima će se tehnološka industrija suočiti u predstojećim godinama su sigurnost, sigurnost, sigurnost i sigurnost ", izjavio je izvršni direktor konzultantske tvrtke Accenture, Pierre Nanterme.

Kopirati
Drag cursor here to close